Contact

Altenatuur heeft al 500 leden!

11-06-2021
Altenatuur groeit gestaag. Inwoners van Altena vinden het kennelijk steeds belangrijker worden dat er een natuurbeschermingsvereniging is die de belangen van de natuur tussen de rivieren behartigt.

Om een beetje extra publiciteit te genereren en mensen te stimuleren lid te worden hadden we het 500ste lid een boom en een abonnement van ons Strokenteelt Project in de Struikwaard in het vooruitzicht gesteld.
Onlangs werd de 500-ledengrens geslecht. De familie Bok uit Sleeuwijk meldden zich aan en zijn in het zonnetje gezet.
 
Gisteravond waren we bij Govert en Annemieke met hun 3 kinderen in Sleeuwijk om hen te verwelkomen als 500ste lid van Altenatuur! Wat een mijlpaal, Johan Koekkoek was er trots op geweest!Annemieke wilde eigenlijk al langer lid worden, dus dit was een leuke stimulans om dat nu daadwerkelijk te doen. 'We vinden het werk van Altenatuur belangrijk en vinden het mooi om op deze manier een bijdrage daar aan te kunnen leveren. Daarnaast zijn we ook erg onder de indruk van het mooie werk dat Roel Wigman en Natuurinclusief Altena doen om Sleeuwijk groener te maken. We vinden het echt leuk om mee te doen aan het strokenteeltproject en om een boom te ontvangen. In overleg met Margo van Beem hebben we een mooi plekje in onze tuin bedacht, het wordt een perenboom van het ras 'Roem van Altena', heel toepasselijk!
Het was mooi om de wilgenhut in hun tuin te zien. Govert was enkele jaren geleden al eens op een werkochtend in de griend bij Waardhuizen geweest en had toen van Herman van Krieken tips gekregen hoe hij een wilgenhut kon maken. En dat is heel mooi gelukt zoals je hieronder kan zien.
Welkom familie Bok en hopelijk tot snel op een van onze activiteiten!