Contact

Agenda : - Nacht van de Vleermuis (onder voorbehoud)

Data:
27-08-2021
19:30 - 21:45
Locatie: Fort Giessen


I.v.m. corona is het op dit moment helaas niet mogelijk om bijeenkomsten te organiseren op het fort voor leden en andere belangstellenden. We rekenen op uw begrip en zullen met een interessant programma komen zodra dit weer mogelijk is.

Zodra we groen licht krijgen starten we. Eén van de activiteiten is dan de hieronder beschreven avond. Kijk half augustus nog eens of de avond doorgaat. Wij hopen het!

Nacht van de vleermuis

Jaarlijks wordt eind augustus de Nationale Nacht van de Vleermuis georganiseerd. Door heel Nederland gaan volwassenen en kinderen op vleermuisexcursies 'gewapend' met een batdetector op zoek naar een glimp van een vleermuis. Gaat dat lukken? Altenatuur gaat het weer proberen, bij het Fort.We starten met een bezoek aan de winterverblijfplaats in het Fort. Daar krijgt u ook uitleg over de functie van het fort in het verleden en een kijkje op de plaats waar 's winters de vleermuizen verblijven.
Dan komt er een presentatie over vleermuizen waarin naast algemene informatie ook de resultaten van de vleermuizeninventarisaties in onze streek worden toegelicht.
Na de presentatie gaan we, als het net donker aan het worden is, bij het Fort met een batdetector 'luisteren' welke soorten er vliegen. Misschien kunnen we ze ook nog net zien!

U bent met de kinderen van harte welkom!

Plaats: Fort Giessen; inloop vanaf  19.30 uur, we starten om 19.45 uur.