Contact

Agenda: - Regionale startavond van de Weidevogelbescherming 2020

Data:
25-02-2020
20:00 - 22:30
Locatie: Fort Giessen te Giessen


Regionale startavond weidevogelbescherming

Plaats: Fort Giessen, inloop vanaf 19.45 uur; tijd 20.00 uur - 22.30 uur.

Weidevogelbescherming is een echte lenteactiviteit die plaatsvindt tussen half maart en half juni. Vrijwilligers zoeken verdeeld in loopgroepen op akkers en weilanden naar nesten, in principe gedurende één of twee dagdelen per week. Het is naast een nuttige, ook een heel gezellige bezigheid. De zoektocht naar een nest is sowieso spannend en veel mensen ervaren het vinden van 'je eerste nest' als een onvergetelijke kick.

De werkgroep is zoals ieder jaar weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich aan willen sluiten bij de vrouwen en mannen die zich al jarenlang trouw inzetten. Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden door een mail te sturen naar altenatuur@gmail.com onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en emailadres.

Voor nieuwe vrijwilligers worden in samenwerking met het Brabants Landschap speciale cursusavonden georganiseerd. Tijdens deze cursus komen weidevogels, hun leefwijze, het landbouwbedrijf en de werkzaamheden van de boer aan bod.
De werkgroep is dringend op zoek naar vrijwilligers die zich in de weilanden rondom Veen in willen zetten. 

Als u het komende voorjaar over vrije tijd beschikt en lekker buiten bezig wilt zijn, bent u van harte welkom op deze informatieve, maar ook gezellige avond. Misschien de start om u later aan te sluiten bij een van de loopgroepen!